SPECIJALNE PLAKETE ZA USPJEŠNU SARADNJU
13. mart 2015. godine

U okviru obilježavanja jubileja 20 godina postojanja i rada Sportskog saveza Novi Pazar, direktor ove institucije Enver Gusinac je uručio specijalne plakete za izuzetnu saradnju Šerifi Preljević direktorici Medicinske škole u Novom Pazaru i Nihadu Biševcu direktoru Zavoda za zapošljavanje filijala Novi Pazar.

Jedna od osnovnih djelatnosti sportskog saveza je omasovljenje sporta a u okviru toga izuzetan značaj ima organizovanje školskih liga za učenike novopazarskih osnovnih i srednjih škola. Direktorica Medicinske škole Šerifa Preljević, sa svojim aktivom profesora fizičkog vaspitanja, već nekoliko godina pomaže Sportskom savezu da takmičenja u košarci i odbojci se održavaju u sportskoj Sali ove srednjoškolske ustanove ali i pomaže na svaki drugi način i kada je organizacija drugih sportskih manifestacija u pitanju.

Na drugoj strani Nihad Biševac je animirajući stanovništvo, gradske i Republičke organe uspio da uz njihovu pomoć  u Novom Pazaru na različitim lokacijama izgradi desetak sportsko-rekreacionih centara.Pojedine divlje gradske deponije ovaj je entuzijasta uz pomoć svojih prijatelja preko noći pretvarao u sportske terene koji su danas ukras naselja u kojima se nalaze.

Do kraja ove godine biće izgradjena još četiri sportsko-rekreaciona centra čime se otvaraju mogućnosti za još masovnije bavljenje rekreativnim sportom. Zahvaljujući Nihadu Biševcu izgradjen je veliki broj terena za mali fudbal, košarku, odbojku, uradjena je putna  infrastruktura do tih sportskih terena, trim staze sa kardio spravama, dječja igrališta a sve je to uz sportsku notu i dalo novi,ljepši izgled naselja u kojima su tereni napravljeni.Zbog svega toga Sportski savez Novog Pazara ga je nagradio specijalnom plaketom ali i uputio Gradskoj upravi inicijativu da zbog izuzetnog doprinosa razvoju masovnog i rekreativnog sporta Nihadu Biševcu bude, povodom 20. Aprila Dana Grada, uručena aprilska nagrada kao najveće priznanje koje Grad dodjeljuje.

Informativna služba Sportskog saveza

Foto: Senko Župljanin

Al’Dinna