SPORTSKI SAVEZ NOVOG PAZARA DODIJELIO PRIZNANJE ESADU DOŠLJAKU

VRHUNSKI REZULTATI NAJBRŽEG AUTOMOBILISTE

Jubilarnu dvadesetu godinu postojanja, Sportski savez Novi Pazar na čelu sa direktorom Enverom Gusincem odlučio je da obilježi tako što će proigodnim priznanjima nagraditi vrhunske novopazarske sportiste, one koji su postigli zapažene rezultate, sportske nade, sportske radnike,kao i predstavnike organizacija i institucija koje su tokom dvije decenije pomagale svesrdno u radu Sportskom savezu u organizaciji ogromnog broja sportskih manifestacija čiji je cilj bio omasovljenje i popularizacija sporta u našem gradu i regionu.

Prvi u nizu jednakih kome je pripala specijalna plaketa za vrhunske rezultate u automobilskom sportu jeste Esad Došljak Bole,novopazarski automobilista i legenda strit rejs trka ubrzanja. Ovom novopazarskom automobilisti nedavno je uručena nagrada Sportskog auto i karting savez Srbije za doprinos srpskom auto i karting sportu na međunarodnim takmičenjima u 2014. godini.

         Došljak je sveukupni pobednik Otvorenog prvenstva Bosne i Hercegovine u klasi SP5, a ostvarenjem od 10,616 sekundi na stazi od četvrt milje u Osijeku I tako  ostvario najbolji rezultat u prošloj godini kada je Srbija u pitanju. Dodeljujući priznanje Došljaku, direktor Sportskog saveza Enver Gusinac je izmedju ostalog rekao:

- Članovima AMK Novi Pazar i Esadu Došljaku čestitam na sjajnim rezultatima u prošloj godini i odličnom prezentovanju našeg grada u republici i okruženju. rekao je Gusinac i naglasio da će grad Novi Pazar i u ovoj godini stati čvrsto uz AMK Novi Pazar i podržati njihove planove i pomoći u ostvarenju vrhunskih rezultata.

            Zahvaljujući se na velikom priznanju Esad Došljak je istakao da će mu ovo priznanje biti podstrek da i u 2015. godini ostvari vrhunske rezultate.

          - Ova nagrada će omogućiti da u novu sezonu uđemo sa više entuzijazma i ona predstavlja podstrek da budemo bolji, brži i kvalitetniji. Cilj nam je da u 2015. godini oborimo državni rekord i pređemo u nisku klasu 10 sekundi. Tim je spreman, imamo snage,volje i energije, auto je spreman i mislim da to možemo ostvarit- rekao je Došljak.

         U kalendaru nove sezone, koja počinje na , za Došljaka, taličnoj stazi u Osijeku, nalazi se 10 trka. U okviru toga voziće se i na stazama u Bugarskoj, Mađarskoj, Grčkoj i na stazi u njemačkom Hokenhajmu.